Channa Malkin, sopraan

Sopraan Channa Malkin maakte haar operadebuut op 16-jarige leeftijd als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera. Sindsdien was zij als soliste te gast bij vele bekende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Channa heeft een breed repertoire, dat zich uitstrekt van de Renaissance tot de 21ste eeuw. Zij zingt regelmatig als soliste in oratoria, waaronder de Matthäus Passion en Hohe Messe van Bach met het Jerusalem Baroque Orchestra, onder leiding van resp. Joshua Rifkin en Andrew Parrott. Verder heeft zij diverse wereldpremières op haar naam staan, o.a. van de liederencyclus Zwarte Bloemen van Josef Malkin. Deze voerde zij uit in New York, Salt Lake City, Sofia en in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam met het NedPho.
Op het operapodium vertolkte zij de rollen van Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Die Zauberflöte), Zerlina (Don Giovanni), Poppea (L'Incoronazione di Poppea), Charite (Cadmus et Hermione, Lully) en anderen. Zij nam deel aan het talentprogramma van De Nationale Opera als cover van Dalinda (Ariodante, Händel). In 2015 was zij een van de Nieuwe Stemmen van de Operadagen Rotterdam, waar zij een aantal recitals verzorgde rondom de cantate Lucrezia van G.F. Händel, met als thema ‘Vrouwen in oorlogstijd’. Met het NedPho zong Channa in 2014 en 2016 alle vrouwelijke rollen in een Nederlandstalige bewerking van Peer Gynt (Grieg) in het Concertgebouw.
Samen met gitarist Izhar Elias vormt Channa het Duo Malkin-Elias. Zij treden regelmatig op in Nederland en daarbuiten. In 2018/19 zijn zij te beluisteren in o.a. de Noorderkerk in Amsterdam en de Stadsgehoorzaal Leiden. In hun verhalende concertprogramma's zoeken ze de grens op tussen klassieke en volksmuziek, met liederen van o.a. De Falla, Garcia Lorca, Castelnuovo-Tedesco en Sefardische Ladino-liederen.
Channa studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij is prijswinnares van Stichting Jong Muziektalent Nederland, en won diverse beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van den Ende Foundation.
Channa is geselecteerd voor deelname aan het 52ste Internationaal Vocalisten Concours
’s-Hertogenbosch (IVC) in september 2018.