Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Claire Barnett-Jones (mezzosopraan)

Mezzosopraan Claire Barnett-Jones’ carrière heeft een grote vlucht genomen sinds zij in 2018 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours de Wagnerprijs en de junior juryprijs ontving. Zij nam in hetzelfde jaar ook deel aan de Bernstein Masterclass in ‘s-Hertogenbosch. In 2016 ontving ze de Elly Ameling Masterclassprijs bij het IVC LiedDuo Concours.
Op dit moment is Claire een English National Opera Harewood Artist and independent Opera Fellow. Zij heeft juist de hoofdrol Eurydice gezongen in de opera The Mask of Orpheus van Birtwistle. Een kleine greep uit haar verdere operarepertoire: Alto 1 in Mittwoch aus Licht van Stockhausen, Dido (Dido and Aeneas) en Suzuki (Madama Butterfly). Zij zong in verschillende passies die jaarlijks via het IVC georganiseerd worden. Dit is Claire’s debuut bij Bach op zaterdag
Dit weekeinde kunt u Claire nog twee maal live in Nederland horen. Morgenochtend (8 december) brengt Claire onder andere de Wesendoncklieder van Wagner in de Willem Twee Toonzaal in ’s-Hertogenbosch ten gehore. In de middag treedt zij dan weer op in het Concertgebouw te Amsterdam onder leiding van John Eliot Gardiner in Szenen aus Goethe’s Faust van Schumann.