Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Nikki Treurniet (sopraan)

De Nederlandse sopraan Nikki Treurniet ontdekte haar liefde voor klassieke muziek al vroeg, en studeerde zowel zang  als piano vanaf jonge leeftijd. Vooral de muziek van Mozart en Brahms inspireerde haar tot serieuze muziekstudies. Ze behaalde haar bachelor- en masterdiploma in klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en studeerde in 2017 af aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy. Haar leraren waren onder meer Sasja Hunnego en Henny Diemer en zij werd gecoacht door Peter Nilson, Nathalie Doucet en David Bollen, evenals door theatercoach Peter te Nuyl.
In het seizoen 2016/17 maakte Nikki haar debuut bij De Nationale Opera Amsterdam in de rol van Anima Ingrate in Il ballo delle Ingrate, onderdeel van de Monteverdi Madrigalen, geënsceneerd door Pierre Audi in samenwerking met Les Talents Lyriques en Christoph Rousset; deze productie werd ook uitgevoerd in het Brighton Festival.
Nikki heeft een uitgebreid concertrepertoire dat ze regelmatig uitvoert, waaronder Bach's Matthäus Passion en Johannes Passion, Weihnachtsoratorium en verschillende cantates, Brahms 'Ein Deutsches Requiem, Händel's Messiah en Mozart's Requiem. Deze zomer was ze gastzanger bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Mahler's Vierde Symfonie tijdens een masterclass voor dirigenten geleid door Danielle Gatti.
In de zomer van 2018 zong  Nikki Pamina in een productie van Die Zäuberflote door Holland Opera. Andere toekomstige opdrachten zijn mevrouw Nordstrom in Sondheims A Little Night Music door de Nederlandse Reisopera die in maart 2019 zal toeren.
In september 2017 won Nikki verschillende prijzen tijdens het 51ste Internationaal Vocalisten Concours ‘s-Hertogenbosch, waaronder de Opera-prijs van Nederland.
Nikki is sterk toegewijd aan de uitvoering van Lied en heeft liedrecitals gegeven in verschillende zalen in Nederland, samen met pianisten Andrea Vasi en Daan Boertien. In 2016 trad ze toe tot Trio Cortado voor een reeks uitvoeringen waaronder een speciaal arrangement van Schumann's Frauenliebe und -Leben.Prijs van de Nederlandse Händel Vereniging en de Annett Concert Prijs (een uitnodiging voor een concert in China).