Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Peter Rolfe Dauz, Bas-Bariton

De Filipijns-Amerikaanse bas-bariton, Peter Rolfe Dauz is geboren in San Fransicco
Hoogtepunten zijn Don Alfonso (Cosi fan tutte), Leporello (Don Giovanni), Figaro (Le nozze di Figaro), Achilla (Giulio Cesare) en Claudio (Agrippina). In het Bard College Conservatory, zong Peter Rolfe de rol van de Sprecher in Die Zauberflöte van Mozart (januari 2016) en was hij solist in de Messiah van Händel (april 2016). Peter Rolfe was onlangs uitgenodigd als een van de vijftien jonge professionals naar Open Space: Opera in de 21e eeuw om de rol van Junius in te nemen in Britten's The Rape of Lucretia in The Banff Centre. Zijn optreden als Junius werd bejubeld groet, "Peter Rolfe Dauz was een geweldige Junius. Een band met de tweedimensionale karakteriseringen van deze rol, maar hij heeft veel te zeggen politiek en dramatisch door moeilijke, hoekige muziek.
Dauz was een perfecte casting, zijn gerichte bariton die beledigingen en wrok jegens Tarquinius wie hij beschuldigde van het maken van "Rome zijn bordeel". Zijn gewaagde uitingen van rebellie tegen het einde van de opera in het stadium was het hoogtepunt van gebalanceerd ensemble zingen, perfecte dictie, en dramatisch acteren - de woorden van een ontevreden generaal die klaar staat om tragedie te exploiteren voor militaire doelen. In 2014 begon Peter Rolfe zijn Master's Degree aan McGill University en vervulde hij de titelrol
in Le nozze di Figaro en Betto in Puccini's Gianni Schicchi. Dauz is afgestudeerd aan de Vocal Arts Program aan het Bard College, waar hij werkte met Sanford Sylvan en Dawn Upshaw.
Buiten Bard was hij actief in het Broad Street Orchestra in Kinderhook, NY evenals met de Albany-symfonie als solist voor Handel's Alexander's Feast, Dettingen Te Deum, Ode voor Queen Anne en Bach Cantata BWV 78. Hij werd onlangs gezien als Masetto in Don Giovanni van Mozart, maar ook titelrol op het Hawaii Perfo.