Rosina Fabius, Mezzosopraan

Ook al staat Rosina nog aan het begin van haar carrière, zij is als soliste in Nederland al te horen geweest in verschillende (barok-)operaproducties waaronder ‘Orfeo Underground’ bij Holland Opera, ‘Orfeo’s Night Song’ bij de Operadagen Rotterdam en recentelijk ‘La morte d’Orfeo’ bij het Opera Forward Festival met Les Talens Lyriques o.l.v. Christophe Rousset.
Rosina sloot haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer in 2016 af. Tijdens haar Masteropleiding studeerde zij tevens aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien. Momenteel wordt zij gecoacht door Rosemary Joshua.
In concerten in binnen- en buitenland heeft Rosina opgetreden met orkesten als het Gelders Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest en The London Octave (UK). Rosina debuteerde onlangs in het Concertgebouw Amsterdam als soliste in de tweede symfonie van Mahler o.l.v. Bas Pollard en keerde terug voor de Matthäus Passion o.l.v. Boudewijn Jansen. Dit jaar zal zij er op een bijzonder 4 mei concert delen uit de Matthäus Passion ten gehore brengen met Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Iván Fisher.
Als lied- en kamermuziekzangeres geeft Rosina regelmatig recitals en keert zij dit jaar weer terug bij het Internationaal Lied Festival Zeist in verschillende ensemblerecitals onder leiding van artistiek leider en bariton Robert Holl.
Rosina is geselecteerd voor deelname aan het 52ste Internationaal Vocalisten Concours
’s-Hertogenbosch (IVC) in september 2018.