Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Berend Eijkhout (bariton)

Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Momenteel wordt hij gecoacht door Nadine Secunde, Peter Lockwood en Frans Fiselier.
Hij werd al tijdens zijn studie een veelgevraagd solist in het oratoriumvak. Op zijn repertoire staan alle grote werken en vele cantates van J.S. Bach, de Requiems van Brahms, Mozart, Fauré en Duruflé en andere grote oratoria en missen als Messiah, Schöpfung, Jahreszeiten, Petite Messe Solennelle en Messa di Gloria (Rossini). Hij soleerde onder andere met het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Orkest van het Oosten en met dirigenten als Marcus Creed, Ton Koopman en Antony Hermus.
In de zomer van 2015 zong Berend de rol van Figaro in de Barbier van Sevilla, bij het Franse Opéra Mosset. Sindsdien heeft hij bij verschillende gezelschappen en gelegenheden meerdere rollen uitgevoerd: Il Conte (Le Nozze di Figaro), Papageno (De Toverfluit, in regie van Frank Groothof), Plutone (l’Orfeo, Monteverdi), Tempo (Il ritorno di Ulisse in Patria), Apollon en Hérault (Alceste). Ook werkte hij mee aan twee wereldpremières: Who’s afraid of Orfeo?, van Chiel Meijering, waarin hij de rol van Jup zong, en All Rise! van Jan Peter de Graaff, waarin hij de rol van Jean zong.
Berend werkt als liedzanger samen met pianist Daan Boertien, met wie hij onder andere een masterclass van Elly Ameling volgde. Met accordeonist Sofie de Klerk vormt hij het muziektheater-duo Berend&DeKlerk.
In januari 2018 zal Berend deelnemen aan de Bernstein 100 Jaar Masterclass, georganiseerd door het Internationaal Vocalisten Concours en De Nationale Opera talent.