Elvire Beekhuizen (sopraan)

Elvire is een Nederlandse sopraan. In maart 2017 maakte ze deel uit van het “young talents chorus” in de opera THE NEW PRINCE van de Amerikaanse componist Mohammed Fairouz in een regie van Lotte de Beer en onder de muzikale leiding van Steven Sloane voor De Nationale Opera. Ook heeft Elvire het afgelopen seizoen als soliste de MESSIAH en JOHANNES PASSION uitgevoerd met Ribattuta Musica, een jong Barok ensemble waarmee ze het komende seizoen de samenwerking weer zal voortzetten.
Het komende seizoen zal Elvire ook te horen zijn met het Apollo Ensemble in de BROCKES PASSION van G.F. Händel en staat de MATTHÄUS PASSION in het Koninklijk Concertgebouw met het Promenade Orkest onder leiding van Frank Hameleers op de agenda.
Elvire begon haar studie op zestienjarige leeftijd op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium bij docente Lenie van de Heuvel. Zes jaar later behaalde ze daar haar Bachelor diploma als leerling van Sasja Hunnego. Ze werd gecoacht door Phyllis Ferwerda en Maurice Lammerts van Bueren. Na haar studie in Den Haag studeerde Elvire verder bij Studio 32, een opleidingstraject voor jonge, getalenteerde zangers onder de leiding van pedagoge Henny Diemer.
Als laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Elvire de mogelijkheid om concertervaring op te doen in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in 2012 deel uit van een concerttournee door de Verenigde Staten en Canada.
Tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium zong Elvire de rollen Pamina in DIE ZAUBERFLÖTE, Despina in COSI FAN TUTTE, 2nd soprano in KING ARTHUR en Belinda in DIDO AND AENEAS. Bij Studio 32 nam Elvire, tijdens een concerttour door de grote zalen van Nederland, de rol van Lily in Gershwins PORGY AND BESS voor haar rekening, in een samenwerking met het Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen. Ook zong ze bij Studio 32 La Musica in Monteverdi’s L’ORFEO en Gilda in een uitvoering van delen uit RIGOLETTO. Bij Holland Opera was ze te gast om in hun productie ORFEO UNDERGROUND de rol van Proserpina te vertolken.
Lessen en masterclasses volgde ze onder anderen bij Rosemary Joshua, Margreet Honig, Caren van Oijen en Meinard Kraak. Op het gebied van acteren is ze opgeleid door Wilfred van de Peppel, Gusta Gerritsen, Elsina Jansen en David Prins.
Elvire wordt tot op heden gecoacht door Henny Diemer.