Erik Janse (Tenor)

De tenor Erik Janse soleert veel in oratorium, lied en opera.
Naast de tenor-aria's in beide Bach Passionen heeft hij de aria's uit meer dan 70 Bach-cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Hij trad diverse malen als solist op in de Messiah van Händel, in diverse missen en het Requiem van Mozart. Een hoogtepunt blijft vertolking van de Evangelist in de Bach-Passionen.
Romantisch repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Verdi, de Messa di Gloria van Puccini, de Misa Criolla van Ramirez, de Elias van Mendelssohn, de Messe Solennelle van Gounod en de Nicolas Cantate van Britten en het Oratorio de Noël vanSaint-Saëns. Hij trad op met de liedcycli Dichterliebe van Schumann, de Schöne Müllerin en de Winterreise van Franz Schubert als ook met diverse bekende opera aria's. Erik zong onder andere een hoofdrol in de opera Il Pirata van Bellini. Bij De Nationale Opera verzorgde hij met pianist Maarten Hillenius een succesvol lunchconcerten met liederen van Liszt en van Mendelssohn.
Ook hedendaags werk zong hij met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen, Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen, de Jona-cantate van Van der Mullen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.
Erik zingt sinds 2014 als freelancer bij diverse producties in het koor van De Nationale Opera. Erik studeerde zang bij Sasja Hunnego en Pierre Mak en Evert Jan Nagtegaal. Hij wordt gecoacht door operatenor Marcel Reijans.
Voor meer informatie: www.erikjanse.nl