Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Kelly Poukens (sopraan)

Belgische Sopraan Kelly Poukens (1992) werd tweede finaliste tijdens de Honda Competition for Classical Music (Brussel, België, 2017). Ze won de Prix Sophie tijdens de finale van het Prinses Christina Concours plus de laureatenprijs en publieksprijs tijdens de voorronden (Den Haag, Nederland, 2012). Ze wordt vaak gecomplimenteerd omwille van haar persoonlijkheid, taalgevoeligheid en waarachtigheid die bij haar lied interpretaties en opera vertolkingen tot uiting komen. Tijdens het Internationaal  Vocalisten Concours  (Den Bosch, Nederland, 2016) sprak gerenommeerde bas bariton Robert Holl publiekelijk over haar: ‘Wanneer Kelly zingt, klinkt er een ziel’.
We zien Kelly met regelmaat op diverse podia in binnen en buitenland. Liedrecitals gaf ze in welgekende zalen waaronder de BOZAR (Brussel, België) en Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven, Nederland). Aankomend seizoen is ze onder andere te zien bij Holland Opera.
Door haar vertolking van Elle in de opera La Voix Humaine van Francis Poulenc behaalde Kelly met grote onderscheiding haar master diploma klassieke zang aan de LUCA school of arts in de klas van mezzo-sopraan Dina Grossberger (Leuven, België, 2014). Aan hetzelfde instituut behaalde ze tevens haar master diploma kamermuziek waar ze een enorme liefde voor de liedkunst ontwikkelde (Leuven, België, 2015). Aan de Fonty’s hoge school voor kunsten werd ze bekroond als talent – laureaat en behaalde ze haar master diploma klassiek muziektheater met een 9 en toevoeging van het predicaat Cum Laude (Tilburg, Nederland, 2017). Het was voor haar een eer om te worden aangenomen bij de London Masterclasses die plaatsvonden in de Royal Northern College of Music (Manchester, Verenigd Koninkrijk, 2017).
Kelly heeft deelgenomen aan de intensieve Leonard Bernstein Cursus die het Internationaal Vocalisten Concours i.s.m. De Nationale Opera talent organiseerde in 2018.
Momenteel wordt ze gecoacht door de Nederlandse mezzo sopraan Jard van Nes, Amerikaanse sopraan Roberta Alexander en neemt ze met regelmaat privé lessen in het Verenigd Koninkrijk bij sopraan Dame Felicity Lott.
Masterclasses:
Jennifer Larmore, Benjamin Zander, Robert Holl, Rudolf Jansen, Marien van Nieukerken, Maarten Koningsberger, Miranda van Kralingen, Stefan Veselka, Ed Spanjaard, Alexander Oliver, Karin Bloemen, Pia Douwes, Roberta Alexander, Jard van Nes, Dame Felicity Lott