Home

 De Stichting

Programma

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact


Stepan Kennedy - tenor

De Britse tenor Stefan Kennedy voltooide onlangs zijn studies aan de Dutch National Opera Academy en de Royal Academy of Music. Hij woont en werkt momenteel in Nederland, waar hij studeert bij Margreet Honig. Stefan studeerde eerder muziek aan het Clare College in Cambridge, waar hij een koorbeurs had. Eind 2020 was hij deelnemer aan de Mozart Masterclass van het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch.
Dit jaar trad Stefan op als evangelist en solist onder Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht in een nieuwe reconstructie van Bachs Matthäus Passion, te horen op NPO Radio 4. Hij zal terugkeren als Evangelist voor de NPU tournee van de Matthäus Passion in 2022. Ook zal hij solist zijn in de NPU-tournee van Händels Messiah in december 2021. In december 2021 maakt Stefan zijn solodebuut in Het Concertgebouw in Amsterdam in Bachs Magnificat onder Daniel Reuss. Ook zal hij als solist optreden in Het Concertgebouw in Händels Messiah in 2022 met de Nederlandse Handelvereniging.
Operarollen tot nu toe zijn o.a. Ferrando (Così fan tutte) en Male Chorus (The Rape of Lucretia) voor de Dutch National Opera Academy. Stefan maakte zijn debuut bij De Nationale Opera met het Opera Forward Festival in de rol van Triplet (Clemency) en zijn Opera Zuid debuut als Analyst (A Quiet Place). Ook vertolkte hij de rol van Acis in Händels Acis & Galatae onder leiding van Michael Chance.
Terwijl hij aan de Royal Academy of Music studeerde, was Stefan solist voor de RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series en de ontvanger van de 2017 Grabowsky Connell Prize en de 2016 Sir Thomas Armstrong Prize. Stefan is een fervent recitalist en werd geselecteerd voor het Grote Zangers Programma in Amsterdam, wat resulteerde in een recital in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ.
Andere hoogtepunten van concerten zijn Bachs Johannes-Passion, New College Oxford; Monteverdi's Vespers, Ely Cathedral; Bachs Matthäus-Passion, Southwark Cathedral; Händels Messiah en Mozarts Requiem, St Martin-in-the-Fields, Londen; en Haydns De schepping, Rouen Cathedral.
www.stefankennedy.com